BATON ROUGE, LOUISIANA, USA

CLICK ON IMAGES BELOW TO VIEW GALLERY

Designed to be constructed on an abandoned dock located close to downtown Baton Rouge, Louisiana, this Multiplex Cinema was conceived as a reaction to the 'half-hearted' attempts of most modern cinemas to create an 'other-worldly' experience through the liberal use of garish neon and geometrically-patterned carpeting.

 

Instead, this "Cinema-Dock" consists of a 'pure' glass cube, housing the 'public areas' of the multiplex such as concession stands, ticketing and a restaurant, which is surrounded by irregular strips of Corten Steel, which wrapped the 'fantasy' perfection of the cube form like weeds growing from the batture below. operation.

cine+with+people4.jpg
photo+(2).JPG
AutoSave_dokk7with+restaurant+-+Copy.jpg
whitesiding.jpg
fuk4.jpg
photo.JPG
photo+(3).JPG
front.jpg
finalillustr8tor.jpg

cinema 

j.a.daniels

d  e  s  i  g  n  +  d  e  v  e  l  o  p  m  e  n  t