CLICK ON IMAGES BELOW TO VIEW GALLERY

 


   Originally a corner store in the transitional “Irish Channel” of New Orleans, Louisiana, this building had been abandoned for many years upon its acquisition. The foundations and structural elements had deteriorated to such an extent, that total demolition was the only option. The building that was subsequently designed and constructed in its place, consisted of 4 ‘Townhome” - style condominiums. The units effectively combined the spatial requirements of modern living (large, open public spaces made possible through the liberal use of laminated beams) with several reclaimed elements (eg: salvaged and repaired Victorian ironwork for the balconies). The result was a new condominium development that successfully adapted to the challenge of integrating seamlessly with the historic homes of the immediate surrounding urban context. The project was launched upon a highly competitive marketplace with great commercial success - subsequently triggering further investment within what had been a largely disadvantaged neighbourhood.

aline finished exterior2.jpg
siding+progress+030.jpg
townhouses+week+4+047.jpg
siding+progress+025.jpg
ella7mths,+laurel,+potprops+002.jpg
DSC03290.JPG
siding+progress+008.jpg
847+exterior.JPG
arty+as+shit.jpg
aline+10.jpg
DSC04404.JPG
DSC04433.JPG
DSC02686.JPG
DSC04446.JPG
DSC04421.JPG
DSC04440.JPG
DSC04439.JPG
DSC02038.JPG

MULTI-FAMILY HOME,NEW ORLEANS, LOUISIANA, USA

La Maison Aline 

j.a.daniels

d  e  s  i  g  n  +  d  e  v  e  l  o  p  m  e  n  t